tiistai 24. maaliskuuta 2015

Sydänkontrolli ja mittarin haku.

Lauantaina käytiin Juuson kanssa kardiologin kontrollissa Kokkolassa. Tiistaina oli otettu labrat ja nyt sitten käytiin ennen lääkärille menoa keuhkokuvassa. Ajat olivat jonkun verran myöhässä ja tunnin verran Juuso ehti rakennella jättiläispalikoilla ennen vuoroamme.
Juusolla on kaikki hyvin. Kaikki kuulosti ja näytti hyvältä. Ylimääräistä nestettä ei löytynyt keuhkoista eikä sydänpussista. Saturaatio on yli 90 (93-95) ja haavat ovat parantuneet hienosti. Lääkityksiä lähdettiin myös pikkuhiljaa vähentämään ja viiden viikon päästä ollaan saatu sanoa hyvästit Furesikselle, Spirixille ja Revatiolle. Marevanhan nyt jatkuu sinne ensi kevääseen asti, jolloin se korvataan Disperinillä. Harmittelin siinä sitten ääneen sitä. kuinka tympeitä nuo 1mg annosjauheet ovat ja kardiologi ihmetteli miksi sellaisia on meille edes kirjoitettu. Enpä kyllä tajunnut itsekkään, että jos Marevan on 3mg ja 5mg tabletteina, niin niistä saa jaettua 4mg. Otetaan puolikas 3mg tabletista (1,5mg) ja puolikas 5mg tabletista (2,5mg) niin sehän on 4mg!! (1,5+2,5=4)

Tänään kävimme pikareissun Kokkolassa osastolla hakemassa kotiin pikamittarin INR-arvojen seuraamista varten. Juusolla INR-taso nyt vähän hakee ja ainakin nyt alkuun soittelen noita tuloksia aina tuonne osastolle. Katsellaan nyt lääkärin kanssa, että mihin kohti se asettuu. Ainakin nyt tässä vaiheessa ollaan pienentämässä Marevan annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti