keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Fysioterapeutin kontrollia

En oikein muista enää mistä tämä homma lähti. Mutta jossain vaiheessa kardiologi suositteli fysioterapeutin kontrollia. Silloin sattui olemaan omassa tk:ssa lapsiin erikoistunut fysioterapeutti, joka katsoi Juuson. Jotenkin siitä sitten tuli kardiologin kanssa puhetta ja hän oli sitä mieltä, että ei haittais vaikka kerran vuodessa kävis. Saatiin sitten viime vuonna maksusitoumus paikalliseen fysikaaliseen kolmelle kerralle ja vuoden ajalle. Käytiin vuosi sitten fysioterapeutin kontrollikäynnillä (ja siitä en olekkaan tainnut kirjoittaa) ja kun sitä maksusitoumusta oli kerran jäljellä, niin käytiin tänään sitten uudestaan.

Fysioterapeutti luonnehti Juuson liikkumista taloudelliseksi. Juuso ei esim. nosta jalkaa kovin korkealle ja muutenkin liikkuu sydäntä mahdollisimman vähän rasittaen. Mutta oli sitä mieltä, että syy ei ole taitojen puute, vaan sydämen asettamat rajoitukset. Saatiin hyviä vinkkejä. Esim. pallon potkiminen, korkealle kurottelu ja takaperin kävely ovat hyviä harjoituksia Juusolle. Niitä siis touhuamaan.

Selvästi huomaa, että Juuso alkaa hengästymään ja väsymään tosi paljon nopeampaa. Muutos tuntuu tapahtuneen lyhyessä ajassa. Alkaa se seuraavan leikkauksen tarve näkymään.

Kardiologille ei ole tullut vielä aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti