sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Se kauan odotettu päivä!

Tässä kohti varmaan HLHS-lasten vanhemmille tämä kuva kertoo kaiken:

Muille selvennykseksi, että tuo maanantain kohdalla möllöttävä sininen tabletti on se pahuksen Marevan. Se helkutin pilleri, joka TCPC-leikkauksen jälkeen kuuluu arkeen vähintään vuoden ja jonka takia pitää seurata INR-arvoja. Valkoiset napit ovat sitten ihan vain Primaspania. Samaa settiä kuin Disperin, mutta eri kauppanimi. Se onkin sitten lääke, joka jatkuu hamaan tulevaisuuteen.

Harmi homma, että tuon Primaspanin nieleminen on osottautunut todella haastavaksi tehtäväksi. JuuJuu yritti jo sanoa, että "kokeillaan joku toinen päivä". Ilmeisesti maistuu pahemmalta ja on kovempi purtavaksi mitä Marevan. mutta uskoisin, että ajan kanssa se tuonkin ottaminen helpottuu. On se vain niin hienoa, että tuolla lääkedosetissa ei köllöttele kuin tuo yksi nappi/päivä.

Muutenkin JuuJuun vointi on leikkauksen jälkeen parantunut ihan hurjasti. Jaksaa ihan eri tavalla touhuta ja mennä mitä vuosi sitten. On jopa innostuntu hiihtämisestä! Totesi, että "kyllä tämä aina jalkapallon voittaa!". Luistelu ei oikein innosta, kun ei heti sitä osannutkaan. Seuraavan kerran kontrollia on tulossa sitten toukokuussa. Täällä tehdään myös HLHS-lapsille viiden vuoden iässä neuropsykologin tutkimukset, eli nekin ovat tulossa sitten tässä loppukeväästä.

2 kommenttia:

  1. Apteekista saa sellaista tabletinnielemisgeeliä, auttaisiko se?

    VastaaPoista
  2. Mulla auttoi kortisoni- ja antibioottikuurin aikana medcoat- tablettikalvot. Ilman niitä oli mahdotonta niellä mitään.

    VastaaPoista