perjantai 9. joulukuuta 2011

Oulun reissua


09.12.2011 - 12:57
Juuso tuli eilen 7kk. Aika on mennyt valtavan nopeasti.
Eilen oli sitten myös Oulun kontrollia. Mulla oli aamulla seittämältä kello herättämässä. Siinä sitten söin aamupalan ja laitoin Juuson valmiiksi. Sitten ajeltiin ensin tuohon terveyskeskukseen mittaamaan inr. Oli pikkasen taas laskenut ja näytti 1.6. Tavotehan oli saada se pysymään välillä 2-3.
Siinä vaiheessa onneks tajusin kattoa, että ei ole navigaattoria autossa. Joten hakemaan se kotoa. Sitten huomasin, että tankki on melko tyhjä eli ei auttanut kun ajella ensin tankkaamaan. Eli siis ihan käteen meni aikataulut jo aamusta. Aika oli 11:30 ja oltiin sitten ilmottautumassa 11:25, eli ihan ajallaan. Tosin parkkihallissa sitten tajusin, että niin... Ne matkarattaat ei oo kyydissä. On muuten pikkasen jo raskasta raahata Juusoa turvakaukalossa. Kun vielä oli sitten kaksi laukkua (oma ja Juuson) meinas kyllä loppua käsivoimat ihan täysin.

Hoitajalle päästiin heti. Saturaatiot oli 85, eli ihan normaalia tasoa. Pituutta oli ihan pikkasen yli 70 senttiä (se oli jotain 70,1 tai 70,2 tms). Painoakin sitten jo 8,530kg. Eli turvakaukalon kanssa yli kymmenen kiloa raahattavaa jo. Tällä vauhdilla Juuso ottaa tossa painossa vielä Joonan kiinni.
Kardiologille jouduimme sitten odottelemaan aika kauan. Ja ennen meitä tullut perhe sitten varmaan sai jotain huonoja uutisia kun tulivat itkien pois sieltä huoneesta. No siinähän sitten ehti iskeä Juusolle nälkä ja se huusi sopivasti ku syötävä kun viimein päästiin tutkittavaksi. Kävin sitten nopeasti juoksemassa maitopullon lämmitykseen ja sitten helpotti.

Juusolla oli kaikki ok. Läpät pitää ja uusi rakennettu verenkiertosysteemi toimii.
Lääkkeitä päästään nyt hiljalleen vähentelemään. Ensin vähennetään yksi annos furesista ja yksi annos natriumia päivässä. Sunnuntaina sitten toinen annos natriumia ja tiistaina lopetetaan natrium ja furesis kokonaan. Helmikuussa sitten loppuu se Marevan myös. Eli näillä näkymin on mahdollista, että Juuso voisi helmikuun jälkeen olla hetken aikaan täysin lääkkeetön.

Lääkäriltä kun päästiin oli kello jo melkein yksi. Meille oli labra-aika merkattu 12:30. Mutta se on vähän sellanen,että sinne mennään jahka lääkärin luota päästään. Mutta siellä sitten eteen tuli ongelma. Nimittäin Juusolta ei meinattu millään saada verikoetta otettua. Ensin yritettiin Juuson paremmasta kädestä niin, että Juuso oli sylissä. Ei onnistunut. Suoni löyty mutta sieltä ei saatu tulemaan mitään. Sitten hoitaja etsi suonta siitä huonommasta kädesta ja ei lyötynyt sellaista, mihin olisi uskaltanut lähteä pistämään. Sitten nostettiin Juuso sängylle ja kokeiltiin päästä. Kahteen kertaan. Ne suonet vain "sylki" neulan koko ajan pihalle. Sitten haettiin jo toinen hoitaja kokeilemaan. Kokeiltiin tällä kertaa siinä sängyllä ottaa niitä näytteitä käsistä. Ensin siitä paremmasta kädestä. Neula meni oikein hienosti, mutta verta ei vaan tullut neula läpi. Vierestä kylläkin. Sitten seuraavaksi hoitaja kokeili sen huonomman käden ja aikansa tutkailtuaan löysi sieltä suonen ja lopulta sitten saatiin sieltä se verinäyte. Aikaa tähän meni melkein tunti ja koko ajan Juuso huusi ku syötävä.
Totesi sitten vain se ensimmäinen hoitaja, että "Hyvä kun on noin rauhallinen äiti. Rauhottaa sitten tässä lasta ja hoitajia" :D

Sairaalasta mentiin sitten Juuson kanssa kyläilemaan Juuson kummisedällä. Juuso raukka oli vain niin väsynyt, että nukkui koko kyläreissun. Viiden aikaan oli vain sitten jo pakko herättää pikkumies syömään, että päästiin kotiin päin.

Käytiin sitten vielä paluumatkalla katsastamassa Ylivieskan Prisma ja samalla hain siitä Hesburgerista matkaan syömistä. Kello oli melkein seittämän siinä vaiheessa ja olin koko päivänä syönyt aamulla muroja ja kylässä pullan ja keksin. Hiukkasen oli nälkä.

Kotona oltiin sitten vähän ysin jälkeen. Eli siinä tuli ihan kiitettävästi yli 13 tuntia päivälle mittaa.
Mutta on se Juuso aika hyvässä kunnossa kun seuraava kontrolli laitettiin niin paljon eteenpäin, että vasta 2kk päästä joskus tarvii seuraavan kerran Ouluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti