lauantai 5. heinäkuuta 2014

Katetrointiaika ja psykologin lausunto

Siellä se taas köllötti postilaatikossa. Kirjekuori, jonka nurkassa luki HUS. Inhottaa nähdä koko logo. Se kun muistuttaa aina jotenkin niin konkreettisesti siitä, että lapseni ei ole terve.

Kontrollissa Juuson katetrointiajan puhuttiin olevan "joskus syksyllä". Niinpä olikin melko yllätys, kun lapussa luki, että katetrointi on suunniteltu tehtäväksi 22.7. osastolla pitäisi olla 21.7. klo. 11:30.

Joona ei tälle reissulle lähde mukaan, vaan jää mummolaan. Siitä oli jo vähän puhetta ja Joona laskee päiviä. Juusonkin kanssa jo vähän puhuttiin, että sairaalaan lähdetään taas käymään. Lähiviikkojen aikana tästä puhutaan vielä varmasti paljon lisää.

Pari päivää myöhemmin postilaatikossa oli sitten Joonan psykologin lausunto. Ei mitään ihmeellistä. Avaruudellisen hahmottamisen tehtävät selvästi yli keskitason, jotain juttuja vähän yli keskitason, jotain ikätasoisesti ja isoja ongelmia kielellisissä tehtävissä. Eli ihan tuttua juttua. Joonan diagnoosi ei edelleenkään ole varsinaisesti tuo Semanttis-pragmaattinen kielihäiriö, vaan "lieviä semanttis-pragmaattiseen kielihäiriöön viittaavia piirteitä". Eli se, mitä foniatri sanoi. Psykiatri suositteli jatkamaan intesiivistä puheterapiaa ja oli kirjoittanut loppuun, että Joona hyötyisi kokopäivähoidosta. Jännä nähdä millaisen vastaanoton nämä paperit saavat. Sain siis paperit neljänä kappaleena ja kuskailen niitä sitten itse eteenpäin. Ensi viikolla ensin puheterapeutille ja elokuussa sitten kuntaan päiväkodin, kelton ja päivähoidonjohtajan nähtäviksi. Äitiyslomalaisen pussista ei kyllä kokopäivähoitoa vain millään makseta noin vain, joten tämä vaatii ehkä vähän selvittelyitä ja järjestelyitä. Mutta eipä tämä asia etene ennen syksyä. Toimintaterapeutin arviota odotellaan edelleen.

Tuosta tulikin mieleen, että Juusolla aloitetaan ilmeisesti seuraavan leikkauksen jälkeen sitten fysioterapeutin kontrollit puolen vuoden välein ja hammashoitolaan otetaan myös kontrolliväliksi puoli vuotta. Onko muilla motorista kehitystä tai hampaiden kuntoa seurattu tehostetusti?

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä katetrointireissuun! Me tehtiin sama juuri viime viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllähän tuo taas jännittää, vaikka onkin "vain" katetrointireissu.

      Poista