lauantai 27. heinäkuuta 2013

Joonan puheterapia

Vaikka tämä blogi onkin pääasiassa Juuson elämästä ajattelin nyt kirjoitella vähän tästä arjessamme enemmän näkyvästä säätämisestä. Nimittäin Joonan puheterapiasta.

Sanoin itse jo Joonan 3v neuvolassa vuosi sitten, että mielestäni lapsen puhe ei oo kovin hyvää. Ajattelin jo silloin, että ei se oikein ikätasolla ole. No neuvolatäti totesi vain, että "katsotaan jos se sitten syksyllä, kun Joona menee hoitoon". No joo, Joona meni hoitoon marraskuussa ja heti alkuvuodesta erityislastentarhanopettaja kiinnitti huomiota lapsen puheeseen. Kiireellinen lähete puheterapeutille. Siellä olemme nyt pari kuukautta käyneet ja puheterapeutti totesi, että haluaisi lähettää Joonan foniatrille. Hän arvioi, että edessä voisi olla vuosi puheterapiaa kaksi kertaa viikossa. Jostain syystä se ei sitten voinut lähettää sitä suoraan, vaan puheterapeutti laittoi lausunnon neuvolalääkärille. Neuvolalääkäri sitten totesi, että ei voi laittaa lähetettä suoraan foniatrille, vaan pitää laittaa lähete lastenpolille. Sieltä sitten tulee kutsu joko sinne foniatrille tai sitten lastenlääkärille, joka arvioi laitetaanko foniatrille. Neuvolalääkäri sanoi, että yrittää saada meille ajan kuukauden sisään.

Toissa viikolla tuli sitten laput polilta "lähete on saapunut ja sen kiireellisyys on arvioitu. Arvioitu jonotusaika 5-6kk". Joopajoo. Eli odotellaan tässä nyt sitten puoli vuotta, että päästään arvioon, että lähetetäänkö tuota lasta sinne foniatrille vai ei... No tätähän se on. Ei auta kun odottaa ja katsella miten homma etenee, vai eteneekö se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti