perjantai 18. marraskuuta 2011

Usi-nam-nam

18.11.2011 - 20:58
 Joo tää päivä on tässä taas mennyt jotenkin ihan kamalalla vauhdilla. Aamupäivä palloiltiin täällä mäkkäritalolla. Leikittiin vähän Joonan kanssa täällä leikkihuoneessa, mutta sitten piti saada isi heittelemään palloa. Ei kelvannu siihen hommaan äiti.

Joonaa ei meinannu taas millään saada päikkäreille. Sitten kun se viimein nukahti mä lähdinkin jo kävelemään sairaalalle. Piti sitten testata siinä eilen ostetut talvikengät ja oli kuulkaas hyvät! Vähän epäilytti kun niissä on pieni korko, mutta ihan huippuhyvä ostos ne oli. Hieman tympi pistää sitten takas noi kulahtaneet tennarit, mutta on talvikengät vielä pikkasen liian kuumat näille keleille.

Juuso oli vaihtanut teholla huonetta, eikä ole enää yksin. Yöllä oli ollut hieman limainen. Ja oli sitten ollut hengitys sen verran vaikeaa, että olivat päättäneet sitä auttaa sitten vaihtamalla happiviikset C-PAP nasaaliylipainehärpättimeen. Eli siihen samaan suhisevaan vekottimeen joka oli viimeksikin. Eli nyt siellä sitten suhisee C-Pap ja plupluttaa dreeni. Pumpuilla menee enää vain se sydämen tukilääke. Jäi viimeks sitten kertomatta noista ei-jatkuvista lääkkeistä, eli klexane menee verenohennuslääkkeenä sitten menee verenpaineeseen vaikuttava joku ärrällä alkava lääke. Niin ja nesteenpoistolääke sekä antibiootti.

Juuso nukkui melkeinpä koko päivän. Ekan vierailun aikana ei avannut silmiään ollenkaan.
Kun se vierailuaika loppui lähdettiin käymään kaupassa ja tultiin tänne mäkkäritalolle tekemään ruokaa. Ruuan jälkeen painelin sitten uudestaan sairaalalle. Juuso siinä pari kertaa vähän heräilikin. Tänään on saanut muutamaan kertaan jo maitoakin. 50ml ensin ja oli tullut suuttumus kun loppu kesken. Sitten oli annettu seuraavalla kerralla 100ml. Ja nyt illalla antovat taas 100ml.

Jos (tässä on sitten taas aina se JOS) toipuminen jatkuu tätä vauhtia niin EHKÄ ylihuomenna vois sitten olla edessä osastolle siirtyminen.


Perjantaina oltiin vaihdettu huonetta ja hengityskone oli vaihtunut C-Pappiin. Niin ja tarralätkät tuosta leikkaushaavan päältä oli otettu pois. Turvotus oli myös pikkasen lisääntynyt.

Tässä kuvassa näkyy myös noi remmit joilla Juuson kädet on kiinni sivuille. Tämä siksi, ettei revi mitään johtoja irti. Sai jo tuossa aikasemmin kiinni keskuslaskimokatetrin piuhoista...
Voisin ehkä vähän selittää nyt mitä tuossa on. Naamalla tuo häkkyrä on siis se nasaali ylipaine härpätin eli C-Pap. Se auttaa Juusoa hengittämään, mutta ei ole hengityskone. Ja tuon C-papin takia on sitten tuo lakki ja naamaa lynttäävät kuminauhat. Nenästä lähtevä johto on nenä-mahaletku. Sen pää näkyy tuossa tollanen sininen. Kaulalla tuolla Juuson oikealla puolella on sitten se keskuslaskimokatetri. Vasemmassa peukalossa oleva "laastari" on saturaatiomittari. Noi valkoset lätkät joista menee piuhoja on myös mittareita. Teipin alta tuleva paksumpi letki on dreeni. Se tulee siitä oikealta puolelta. Sitten vasemmalta tuleva ohuempi johtonippu on tahdistimen johdot. Juusolla on sitten myös valtimokatetrit molemmissa nivustaipeissa.
Tahdistimen johdot on kiinni tahdistimessa, mutta näkyi olevan pois päältä koko värkki. Nehän laitetaan ilmeisesti aina varmuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti