maanantai 29. huhtikuuta 2013

Verikokeita

Käytiin Juuson kanssa tänään verikokeissa lauantaista kontrollia varten. Reippaasti jaksoi pikkumies tunnin verran odotella vuoroa, mutta sitten palo käpy. Harmi vain, että päästiin sinne labraan sitten vasta vartin huutamisen jälkeen. Verinäyte saatiin kuitenkin otettua sitten yllättävän helposti.

Lauantaina sitten nähdään taas mitä se kardiologi oikein tuumaa Juuson kunnosta.

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Mönkijämies

Se on kumma homma, että silloin kun olisi aikaa, ei tapahdu mitään ja sitten kaikki kasaantuu samalle kertaa. Huhtikuun lopun ja toukokuun kohdilta kalenteri tuntuu täyttyvät tiuhaan. Aloitin viikko sitten itse työt kouluavustajana ja tuntuu,että jokaiselle viikolle on jotain menoa. Ensin Joonan puheterapia (jonne piti saada aika ehkä joskus syksyllä), Juuson sydänkontrolli (joka piti olla kesäkuussa), kontrolliin liittyvä labrakäynti, molempien poikien neuvolat ja vielä päivämäärätön Juuson fysioterapeutin käynti.

Tällä kertaa saadaan onneksi nuo Juuson labrat otettua kaikki omassa terveyskeskuksessa, eikä tarvitse niiden takia lähteä ajamaan 50km päähän.

Itse pääsen ulkoilemaan kyllä ihan kiitettävästi, kun ensin töissä vietän lasten kanssa aikaa ulkona ja sitten vielä omatkin lapset tarvitsevat sitä raitista ilmaa. Eilen kokeiltiin Juuson kanssa pikkasen, miltä tuntuu istua polkupyörän kyydissä. Jahka saadaan Joonalle isompi pyörä, voidaan ruveta Juuson kanssa jo vähän harjoittelemaan. Ja mönkkärilläkin pääsi Juuso eilen ajelemaan ensimäistä kertaa.
Kun lumet ovat sulaneet, on Juuso ruvennut viihtymään pihalla paremmin. Pääsee helpommin kävelemään. Nyt voi tehdä jotain muutakin, kun vain olla keinussa. Vaikka sekin on edelleen kivaa.
Kumpparit vaan meinaa pysyä vähän huonosti matkassa, kun oikein kovasti keinuu.
Joonan kanssa sitten potkiskeltiin palloa. Se vain juoksee koko ajan, niin meinaa tuo kuvan saaminen olla vähän haastavaa.






torstai 4. huhtikuuta 2013

Peikonpoikasista ihmislapsiksi

Tänään oli pojilla jännä paikka: ensimmäinen parturikäynti ikinä!

Joonan hiuksia olen leikkonut kotona, Juuson hiuksia ei ole aikaisemmin leikattu. Lähtötilanne oli aikalailla tämä:
 (tyylikkäästi Joona päätti hakea pojille kesken iltatoimien vielä sämpylät sillä aikaa, kun hain ite kameraa)

Juusolla meinasi loppua pinna siihen paikoillaan istumiseen, mutta muumikirjan, keksien, laulamisen ja muun kanssa saatiin lopulta hiukset leikattua.
 Tuli isoja poikia kun hiukset lyheni. Joona jaksoi istua todella reippaasti. Joonan kurittomat hiukset vaan ehti mennä jo aivan sotkuun kun oli pipo päässä.



maanantai 1. huhtikuuta 2013

Lauseita

Heh. Joonan eka kahden sanan lause oli "Tuutu ikkee", eli Juuso itkee. Nyt Juuson kolmas ja neljäs kahden sanan lause on ollu "Uuna myömään!" (=Joona syömään) ja "Uuna ittuu!" (=Joona istumaan).

Kirjoittelin jo tuonne toisen blogin puolelle meidän viime viikon Levin reissusta. Ihmetytti kyllä reissun aikana, kuinka paljon Juuso oikeasti jaksaa. Se ei ollut tuosta meidän touhukolmikosta edes aina se, joka väsähti ekana. Ajattelin, että se ei kyllä jaksa kauaa olla kylpylässä, mutta noin vain meni 1,5 tuntia ja senkin jälkeen riitti illalla vielä virtaa. Kylmäkään sille ei tullut suuremmin. Yhden kerran välissä piti käydä sen kanssa saunassa, kun alkoi huulet sinertää. Pallomeressä ja liukumäessä meinasi kyllä sitten iskeä vähän väsy. Mutta tunnin verran jaksoi Juuso sielläkin mennä ja touhata. Joonahan oli molemmissa paikoissa ihan kun joku energiajuomaa vetänyt duracel-pupu. Kylpylässäkin se oli hyppäämässä altaasta toiseen heti jos ei pitänyt kiinni. Se kun osasi kellukkeiden ja vaahtomuovipötkylöiden kanssa räpiköidä aika vauhdilla.

Juuso kyllä rakastaa vauhtia. Monta kertaa reissun aikana kuului "Kyyti! Kyyti!". Vesiliukumäkeä Juuso rakasti. Pieni vauhtihirmu nauroi ääneen koko ensimmäisen laskun ja seuraavien aikana kuului "viuuuuh!!". Katsoin joskus Särkänniemen nettisivuilta, et sieltä löytyy tällainen teksti:
Jos olet raskaana tai sinulla on sydän- ja verisuonitauteja tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, emme suosittele etenkään hurjimpia laiteajoja. Mikäli epäilet laitteen aiheuttavan itsellesi terveysriskejä, älä mene kyytiin.
Kysyin tästä sitten kardiologilta ja tämä oli sitä mieltä, että koska Juuson sairaus ei ole sen tyyppinen, että siihen kuuluisi kohtauksia, uskaltaa Juuson kanssa mennä huvipuiston laitteisiin. Ehkä sitten ensi kesänä suunnataan joko Särkänniemeen tai PowerParkiin.